Last days at the old job…

Miercuri a fost vreme naşpă. Am stat toată ziua şi am scris documentaţie despre scripturile mele, să ştie generaţiile viitoare ce fac şi cu ce se mănâncă. Am luat pranzul cu Fitim şi Ethan la Ulysses, un irish pub de lânga noi, şi am discutat ce să îi luam lui Eugene de ziua lui (care venea vineri). Concluzia a fost că îi luam un Zune, că el şi Fitim sunt tare entuziasmaţi de jucărie şi vor să-şi ia. Drept care am şi făcut un trip până la J&R să vedem dacă putem să pre-order, dar salesmenii de acolo habar-n-aveau pe ce lume erau aşa că a rămas că îl căutam în magazin marţi (când se lansează).

Seara m-am întâlnit cu Francis şi ne-am întors împreună în Queens. Am mers la el acasă, am luat maşina şi am mers la unul din diner-urile noastre preferate, un restaurant malaezian. Ca de obicei mi-am luat nişte roti canai (un fel de pită foarte subţire care se întinge într-un bol cu chicken curry sauce) şi o pearl noodle soup (o supă f. marfă cu noodles, chicken, shrimps, veggies). Good stuff, I missed it those past four months…

După masă ne-am înfipt în mall, la Best Buy, după jocuri. Respectiv Francis vroia Gears of War (pt XBOX 360) care tocmai ieşise şi pe care îl aştepta de săptămâni bune. Are un hype jocul asta, ceva de nedescris… cred c-am auzit mai bine de 10 persoane că îşi iau concediu când iese ca să-l joace. Din câte am înţeles poţi să joci campania într-un mod cooperativ, cu alţi prieteni pe net. În fine, jocul a avut nişte review-uri excelente, am vazut site-uri care i-au dat chiar perfect 10. Eu pe de altă parte aveam o listă mai lungă de chestii pe care le vroiam, printre care GuildWars Nightfall, Dark Messiah of Might & Magic şi Civilization Chronicles. Aşa că am ajuns acasă încărcat de bunătăţi, şi am avut şi timp de ele că Roxana era plecată la boyfriend până duminică.

Joi a trecut super repede. Am adus donuts (pentru ultima oară la IA), frecat menta, m-am uitat după apartamente şi am scris un pic la blog. Ce mai, productivitate maximă. M-a mai sunat var-miu să-mi spună că se dă un party sâmbătă noaptea la ei în Bloomfield şi-am zis că vin.

Vineri, ultima zi, mi-am scos toţi colegii la lunch (am fost la Ulysses), am făcut poze prin birou şi mi-am strâns chestiile. Pe la 6 fără un pic îl văd pe Iain la el în birou şi mă gândesc că ar fi frumos să-i zic bye în persoană (practic n-am apucat deloc să vorbesc cu el de când mi-am dat demisia, trebuia să avem o discuţie luni dar eu am fost acasă, sick). So, mă duc la el şi începe speech-ul (eram pregatit, ştiam de la Francis, Fitim şi Yacine cum o să fie 😀 ): întâi a încercat să mă facă să mă simt guilty turnându-mi în cap toate chestiile pe care le-a facut el pt mine (most notably the work visa) – la care am îinceput să-i enumăr toate chestiile făcute de mine, cu accent pe alea pe care le-am scris din proprie iniţiativă, fără să mi le ceară nimeni, şi care au simplificat enorm munca intregului departament de production. Apoi a dat-o în scuze că mi-a refuzat mărirea, că buget, că chestii, de parcă nu tot el se lăuda cu super profit acum 3 săptămâni. Apoi m-a luat cu zaharelu’, rugându-mă să reconsider, că putem să rezolvăm, că vedem ce facem, cu contra-oferte, etc, la care i-am explicat că am acceptat deja jobul şi eu mă ţin de commitment-uri. A mai tras el de discuţie ce-a mai tras, dar până la urmă a văzut că nu e cazul aşa că mi-a dat nr de tel personal şi mi-a zis să-l sun dacă mă razgândesc. ‘Course I will :p

După discuţie, am plecat spre casă împreună cu câţiva colegi (Ray, Michael şi Jake) pe care îi invitasem la mine să vedem un film. S-au înfiinţat şi o parte din restul – Francis, Fitim şi Yacine – şi am văzut Lucky Number Slevin. De mâncare am băgat nişte pizza de la Dominos, plus barbeque wings şi cheesesticks.

După film am mers la un club din apropiere – Play – şi am jucat nişte biliard timp de vreo 2 ore. Muzică marfă, atmosferă mişto. After, i-am dus pe fiecare la casele lor (le promisesem asta dinainte ca să vină, că unii stau la mama naibii în Jersey), chestie care a durat vreo 2 ore. Ca distanţă, e ca şi cum în România aş fi dus lume acasă pe la Ploieşti şi Buzău, numai că aici sunt mostly autostrade aşa că s-a mers mai repede. Am ajuns acasă la 4 dimineaţa, rupt de oboseală, dar tot a trebuit să mai stau un pic să fac puţină ordine că a doua zi veneau ăia de la cablu.

Respectiv un nene, care a verificat semnalul, l-a tweakuit un pic, mi-a băgat 2 splittere (apprently problema era că semnalul era prea puternic :-/) şi s-a cărat. Yeeeey, am internet!

La prânz am fost la mall să-mi iau de mâncare – e marfă să ai douăzeci de restaurante la 5 minute distanţă 😀 – respectiv some thai stuff: noodles, bbq chicken, chicken curry. Totally yummy, especially the curry. After m-am uitat la nişte Lost şi m-am culcat vreo 3 ore să recuperez noaptea precedentă.

La 7 şi un pic am plecat spre Port Authority (de unde se iau busurile spre Jersey), m-am întâlnit cu var-miu şi iar am stat după bus. Am ajuns în Bloomfield pe la 9 şi dă-i cu party. Booze, music, the whole thing. Inclusiv harţă, că după consumul unei cantităţi apreciabile de alcool, nişte invitaţi (americani) şi doi românaşi au încercat un schimb amiabil de pumni şi picioare în gura, fiind întrerupţi cu greu de restul participanţilor la petrecere. Au urmat o grămadă de faze de şcoală primară, gen vin cu frate-miu, cu tata, cu whatever, cu replici pe măsură. Într-un final partea beligerantă s-a cărat şi au rămas ai noştrii care – în virtutea vitejilor care au evitat o bătaie – au petrecut următoarele ore deliberând cum şi în ce fel îi ardeau ei pe nenorociţi. Bine că nu i-am adus pe Linh, Bogdi şi Renee, că mă rugaseră să-i iau o dată cu mine că sunt curioşi cum arată o petrecere de români. Nu că asta nu ar fi fost elocventă… 🙂

Duminică m-am sculat la 9 şi ceva, am mers să iau busul înapoi în New York şi apoi acasă. M-am oprit la un Dunkin’ Donuts şi mi-am luat un Boston Kreme şi un ice latte pe post de masă de dimineaţă. Am stat pe net până a venit Roxana (aveam de recuperat ultimele două săptămâni) şi apoi am mers la mătuşa ei să mâncăm. După masă am fost să mă tund, apoi la cumpărat mâncare for the following week. Acasă am mai băgat puţin CoH, m-am uitat la animations şi am mai scris la blog.


About this entry