Diamonds are forever, forever…

Yeeey, finally am ajuns şi eu la zi cu amărâtu’ ăsta de blog, nu mai trebuie să editez timestampuri de fiecare dată. Practic văd că am acoperit două luni de zile de când sunt înapoi în state în mai puţin de o lună. Not bad. Glad it’s over tho.

Să vedem ce-am făcut şi săptămâna asta… Well, singurele chestii notabile ar fi că am avut o company party miercuri seară şi că de la anul o să-l avem coleg şi pe Francis 🙂 Dar să o luăm cu începutul…

Miercuri eram invitaţi la un party ţinut de o companie cu care avem nu-ştiu-ce contracte, în lower Manhattan, la un hotel. Respectiv la ultimul etaj, cu o vedere superbă spre Financial District şi New Jersey. Am ajuns acolo pe la 7 şi un pic, împreună cu Fitim, Etah, Eugene, Joe şi Sandira (secretara şefului, o coreancă drăguţă pe care încercăm s-o combinăm cu Ethan 😉 ) Acolo era cu private party, listă de invitaţi, open bar de la 7 la 9. O cameră măricică, cu multe canapele, fotolii şi măsuţe. Ne-am strecurat noi toţi într-un colţ, am pus mâna pe o masă şi dă-i şi comandă: shoturi, vodka cu cranberry sau gin, mojitos. Şi au început să curgă băuturile… un rând, două, trei… lumea a început să se destindă, să facă glume, chestii. Cum nu mâncasem nimic de la prânz (şi ăia nu serveau mâncare), alcoolul ni s-a urcat destul de repede la cap, aşa că după juma de oră lumea era deja cam prea veselă. Eu m-am oprit după al doilea rând că am început să mă simt, şi nu-mi ardea să get wasted, mai ales la o company party. However, am fost singurul… 🙂

La 8 şi ceva, ăştia erau praştie. Sandira, (de care am eu impresia că nu iese prea des la băut) abia se ţinea pe picioare, Fitim şi Ethan purtau o conversaţie fără sens (dar se înţelegeau perfect) iar Eug o dăduse pe rusă cu un alt coleg de-al nostru care s-a nimerit pin preajma. La 9 fără 10, băieţii au realizat că mai au doar zece minute de free drinks şi au comandat încă nişte băuturi, respectiv 2-4 fiecare. A rezultat o masă cu vreo 15 pahare, pe care ăştia le-au dat pe jos, pe ei, pe vecini şi – în proporţie de vreo 30% – le-au băut. În concluzie, la sfârşitul oficial al serii toţi erau pulbere. Fitim şi Eugene, băieţi cu rezistenţă, s-au înţeles cu încă doi colegi (ăia şi mai terminaţi) să meargă să continue potolirea setei la un bar din zonă. Ethan era şi el praştie, dar l-am scos la aer să-si revina un pic ca s-o conducă pe Sandira acasă. Am coborat în stradă şi m-am dus să le găsesc un taxi, i-am urcat (a se citi au cazut înăuntru, atât de varză erau) şi i-am dat taximetristului nişte bani ca să make sure că ajung ăştia home ok. Which they did. Eu am luat-o spre metrou şi m-am carat şi eu acasă, iar restul s-au dus să mai bea.

Fast forward a doua zi dimineaţa, Ethan dormea pe birou, Fitim a ajuns cam o oră mai târziu, iar Eugene promitea (pt a n-a oară) că nu mai merge niciodată la băutură în timpul săptămânii. Din câte am înţeles, după ce am plecat, ăştia au mai băgat vreo 6 shoturi… de nici nu mai ştiau cum au ajuns acasă. Well, se pare că o sa mai avem un party până la sfârşitul anului (asta nu era organizată de noi), aşa că or să mai fie ocazii.

On a different note, de ceva vreme Francis ne zice ca i s-a luat la actualul job, aşa că l-am convins să vină la noi. Şi s-a repetat aceeaşi poveste ca şi cu mine: trimis resume one day, chemat la interviu în a doua, oferit job într-a treia. O să dea 2 weeks notice săpt. viitoare (că şeful lui e plecat acum) şi de la începutul anului viitor o să fie cu noi. Dacă ar veni şi Yacine (care nu mai vrea job în IT, vrea finance) am fi în formaţie completă.

Back to yours truly, miercuri am primit un tel de mătuşa Roxanei că ar fi un apartament liber în clădirea lor. Cam scump, dar ar fi singurul de până acum care îndeplineşte absolut toate cerinţele mele (practic după locaţia lor m-am orientat în căutari): apartament mare, spaţios, f. aproape de metrou, de supermarketuri, de tot ce am nevoie. Duminică o să mă duc să-l vad, şi dacă e ok, e foarte posibil să-l iau. I’ll keep you posted.

Blood Diamond poster Joi seara eram free (Roxana era la Slava) aşa că i-am propus lui Francis să vină să vedem un film, că-mi zicea că se plictiseşte (el stă f. aproape de mine). Când a ajuns la mine şi tocmai dădeam drumul la Goodfellas, ne sună Fitim să întrebe dacă ne arde de ieşit la film, la cinema. So, ne-am dus să vedem Blood Diamond (IMDb | Official Site | Trailer), o dramă despre traficul cu diamante din Sierra Leone. Per total mişto filmul, trecând prin civilii forţaţi să lucreze ca sclavi în mine, mercenarii ce-i terorizează, traficanţi, refugiaţi… până la companiile ce comercializează diamantele şi controlează piaţa. Sunt câteva scene/dialoguri holywoodizate, care îl mai strică un pic, dar adevărul tot ăla e: câtă vreme va exista cerere, va curge sânge.

Enough for tonight. Mă duc să văd noul episod de Battlestar Galactica, iar maine cred că mă uit la restul de Godfather II. Se anunţă un weekend liniştit, că nu mă mai duc în Brooklyn până nu văd apt-ul ăla. Aşa că probabil mă găsiţi pe YM şi Skype dacă vă arde de stat de vorbă.


About this entry