Christmas Party

Şi-am avut şi noi party-ul de Crăciun… la un restaurant în West Village, marţi seară. Am plecat de la muncă pe la 6 fără ceva pentru că Yacine era în downtown la cumpărături şi am zis să ne vedem şi cu el un pic. Am stat într-un Starbucks vreo juma de oră şi apoi am luat metroul spre zona în care era restaturantul (e prima dată când ajung pe-acolo). Yacine a venit şi el cu noi, şi l-am putut strecura înăuntru fără probleme.

Restaurantul (italian, ofc) era micuţ, dar cosy şi nice, genul de loc unde scoţi o gagică la masă. Acum era aranjat festiv, cât să ne primească pe noi toţi. Adică vreo 40 de oameni, plus ceva guests, hai să zicem 50 de persoane. Pentru început, lumea a tras pe la bar şi au început să lupte care cu beri, care cu cocktails. Băieţii mei se juraseră că nu se mai îmbată, că nu vor să repete faza de miercurea trecută (mai ales de a doua zi dimineaţa…), aşa că au început lejer, cu bere. Mi-am luat şi eu una, doar cât să-mi aduc aminte de ce nu-mi place berea.

Degustarea de lichide bahice s-a întins vreo oră, timp în care Ethan, Eugene şi Yacine au trecut pe chestii mai serioase (Y oricum e jobless şi doarme până la 2-3, aşa că n-avea de ce să nu). Fitim s-a ţinut de cuvânt şi s-a oprit după 2 beri, practic nimic la rezistenţa lui. Eu după berea aia am tras de un (ditamai) pahar de vin în timpul mesei şi cam atât.

Mâncarea a fost foarte bună, respectiv un aperitiv de bucăţi de caracatiţă fiartă cu cartofi (very yummy), grilled beef sau somon ca main course şi un panetone (adică cozonac) cu cremă.

În rest, distracţie şi voie bună. Eugene a fost atracţia serii – cel puţin în colţul unde eram noi – pentru că deja după vreo două ore era cam praştie şi devenise sentimental. Şi ne lua cu friendship şi chestii… ce mai, drunken love. O fază tare a fost la un moment dat, îi ia pe Yacine şi Fitim după gât, ridică paharul şi zice “Before I came to the US, I thought americans were assholes. Then I met you guys…” (pauză) “…and I saw I was right!” şi a continuat o tiradă de 15 min despre cum toţi prietenii lui sunt din ţări străine şi că nu cunoaşte nici un american de treabă 🙂

Tare a fost şi Cristian, şeful nostru, care vine pe la 10 la noi la masă, dă noroc cu noi şi ne anunţă ca el se cară. Se uită la ăştia, îi vede cam ferfeniţă şi zice “See you guys tomorrow. If anybody arrives before 11…” (apoi trage o privire ameninţătoare) “…he’s a pussy!” 🙂 Therefore mâine cred că mă scol pe la 9:30-10… (şi ăsta e singurul motiv pt care stau acum la 2 noaptea să vă scriu vouă poveşti :p )

Am plecat din club pe la 11. Şi dăm să ne îndreptăm spre casele noastre, când ne propun câţiva colegi să mergem la un club, la after party. Respectiv la BED, un club unde în loc de (unele) mese sunt paturi. Dacă nu ma înşel, parcă a fost într-un episod de Sex and the City.

Plecam încolo. Mai încet, că îi aveam de cărat pe Ethan şi Eugene, aşa că ceilalţi ne-au luat-o bine de tot înainte. Şi mergem noi şi mergem prin West Village, până când ăstora doi mai ambetaţi li se ia şi zic că se cară acasă. Ne certam noi un pic dacă să mai mergem sau nu şi într-un final Yacine cheamă un taxi să ajungem mai uşor la club. Opreste unul, Yacine deschide uşa din spate şi îl bagă pe Ethan. După care se apucă să strige dupa Eugene, care nu ştiu ce făcea puţin mai încolo. Eu cu Fitim eram mai la distanţă, discutam ce să facem cu ăştia doi beţi. Când deodată vedem un tip – literally care trecea pe acolo – că se suie în taxi lânga Ethan. Noi rămânem cu gura căscată. Yacine, care încă ţinea uşa deschisă, la fel. Sare Eugene şi îl scoate pe ăla din taxi şi mai să sară la bătaie. Ăla, zâmbitor cu gura până la urechi. Şi ne pică fisa: he was a fairy. Omu îl auzise pe Yacine strigând (după Eugene) “Let’s go to bed” şi se gândise că e seara lui norocoasă şi he might get a piece of ass. Drept care se aruncase în taxi, în braţele lui Ethan…

În fine, ăla a dispărut, lăsându-ne pe noi cam stresaţi, că ne luase complet pe nepregatite manevra omului. Decidem să ne băgăm picioarele în club şi să ne ducem naibii acasă. Şi o luăm înapoi spre metrou. Mai puţin Yacine, care s-a enervat şi s-a carat (probaibl în club). Noi ceilalţi am ajuns la gura de metrou, când lui Eugene i se face de o ţigară. Noi trăgeam de el că hai bă să mergem, hai să-ţi chemăm un taxi (el stă în Brooklyn), dar ce să te înţelegi cu omu la beţie. El o dădea înainte că îl rupe pe ăla în bătaie. Fitim, încercând să-l calmeze, se scapă de un “Come on man, let’s just go, forget these faggots” loudly. Moment în care mă apucă pe mine o stare de awareness şi încep să mă uit în jur: în faţă, doi se ţineau de mână. Pe trotuarul de vis-a-vis, vreo două cupluri de “ei” ieşeau dintr-un bar. Mai încolo, alţi doi. Lângă metrou, unul îl condusese pe celalalt şi se pupau de despărţire. Nici o femeie in sight, cât vedeam cu ochii. Îi frig un cot lui Fitim şi îi zic să se uite în jur. Ăsta nu înţelege la început, dar îi vede pe ăia de lângă metrou şi îi pică fisa. Se uită în spate, în stanga, drepta şi zice “let’s get the fuck out of here”. Dar Eugene o tot dădea înainte cu ţigara lui, că vrea să fumeze o ţigară liniştit şi aba pe urmă să-şi ia un taxi. Şi evident că zicea ca noi să plecăm şi să-l lăsăm, că se descurcă singur… Am încercat să-i explicam că de juma de oră face gălăgie că îi sparge pe homălăi şi noi suntem într-un cartier de gay, dar n-a ţinut. Într-un final am reuşit să-l convingem, l-am urcat într-un taxi şi am tulit-o şi noi imediat la metrou.

Am ajuns acasă pe la 12 şi ceva, am stat să scriu postul ăsta (că tot mă duc mâine tarziu la muncă) şi acum mă duc să trag pe drepta. And the ass is fine, in case you’re wondering :p


About this entry