Boooring

Vineri a fost o zi plictisitoare. La muncă, mai nimic de făcut (doar de stat şi uitat peste nişte documentaţie) iar majoriatea colegilor erau în concediu aşa că atmosfera numai de muncă nu era. Pe la prânz ni se luase în aşa hal că am dat o tură pe la J&R numai să mai simţim şi noi că facem ceva. Când ne-am întors – pe la 1 – Sandira ne-a întrebat ce mai căutăm înapoi şi că să ne cărăm dacă vrem. Fitim s-a executat, eu am mai rămas un pic cu Ethan şi Eugene, că ne gândeam să mergem la un film. Eu n-aveam ceva mai bun de făcut, că oricum urmează 3 zile în care o să stau acasă şi o să frec menta. Curse of the Golden Flower poster So, pe la 4 am plecat să vedem Eragon, cam fără tragere de inimă, pt că nu ştiu de ce dar am impresia că it’s gonna suck. Cu toate că filmul e advertise-uit ca “Lord of the Rings”-like (yeah, right), ceva din trailere îmi aduce aminte de Dungeons & Dragons, un gunoi cu ceva efecte speciale. So, ajungem la cinema şi constatăm că la 5 minute diferenţă începe un alt film, Curse of the Golden Flower (IMDb | Official Site | Trailer). Văzusem trailerul acum ceva timp şi părea interesant – genul de film de acţiune/război chinezesc, á la Crouching Tiger, Hidden Dragon, House of Flying Daggers sau Hero. Well, filmul e mai mult axat pe poveste decât pe acţiune, prezentând o dramă la curtea imperială. Începe cu dragoste şi ajunge în final la trădare, incest şi fratricid… Foarte accentuată simbolistica, decorurile, muzica şi ritualurile fiind practic partea cea mai interesantă a filmului. Din păcate, după o zi în care n-am făcut absolut nimic, aş fi vrut cu disperare să văd ceva acţiune, măcar să mă scoată din starea de somnolenţă. Şi nu prea e mare lucru, doar ceva pe la sfârşit. So, dacă vreţi bătăi şi săbii, staţi acasă. Dacă vreţi să vedeţi o poveste medievală chinezească, foarte frumos prezentată, go see it.

Speaking of movies, dacă şi voi (ca şi mine) n-aţi înţeles mare lucru din 2001: A Space Odyssey, vă recomand Kubrick2001, un mini-site care încearcă să explice multe din scenele celebre ale filmului. [Unrelated, căutând “2001” în IMdb, am dat peste “Dracula 2000” (2000) aka “Dracula 2001” – UK 🙂 O fi durat un an până a ajuns săracu’ în Anglia…]

For some reason îmi luasem camera cu mine ieri, aşa că am făcut câteva poze jos în lobby. Avem pom de Crăciun, cadouri şi chiar o formaţie de muzică clasica care ne (în)cântă. Ultima poză e de la noi, de sus (et. 15), prin fereastră.

Christmas tree
Christmas songs
View from the window

About this entry