Holiday cheer

Sâmbătă îi promisesem lui Bogdi că merg cu el la cumpărături, că trebuia să luăm diverse chestii pt masa de luni. Am început (normal!) cu desertul, respectiv ne-am înfiinţat la o cofetărie românească (sort of singura) şi am luat cozonaci. Also nişte pateuri, că nu mâncasem nimic de dimineaţă şi am şutit şi un ecler. The second stop a fost un magazin de carne est-european, care avea toate specialităţile de Crăciun din România, Ungaria, Cehia, Serbia… etc. So, am stat la coadă să luăm mezeluri, noi şi restul populaţiei de români… drept care a durat cam o oră şi ceva. Dar am plecat victorioşi, cu tobă, şuncă, parizer şi salam de Sibiu. Da, ştiu că nu vă impresionează deloc, da’ io unu’ n-am mai mâncat multe din astea de luni de zile (tobă sigur n-am mai mâncat de un an) aşa că am fost happy. Finally am mai pierdut câteva ore în nişte magazine de electronice, uitându-ne la TVuri, că o să trebuiască să-mi iau unul după ce mă mut.

Apocalypto poster Ne-am întors în Astoria pe la 6, când trebuia să mă văd cu Linh să mergem la film, la Apocalypto (IMDb | Official Site | Trailer). Eu vroiam să îl văd că îmi plac filmele de genul ăsta, iar ea a fost de curând în Mexic şi a vizitat ruinele de la Chichen Itza, aşa că vroia să vadă cum trăiau ăia (the maya people, that is). Cum filmul începea la 8, am fost întâi la un diner să mâncăm ceva. La desert au ajuns şi Bogdi cu Renee, şi au făcut mişto de noi că suntem on a date…

Filmul a fost foarte marfă, I highly recommend it. Destul de bloody, dar mai puţin decât mă aşteptam. Fitim (care l-a văzut săpt. trecută) îl descrisese ca bloodiest ever, dar nu e nici pe departe. Ceva decapitări, ceva sânge şiroind, ceva mutilări. Chestii perfect normale pentru vremea şi societatea aia… Povestea începe în junglă, cu un trib de vânători care îşi vedeau liniştiţi de treburile lor. Asta până când sunt atacaţi de un raiding party, capturaţi şi aduşi într-unul din oraşe pentru a fi sacrificaţi. Mai departe, vedeţi voi… nu intru în detalii că nu vreau să vă stric filmul. Go see it.

“A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within.” – W. Durant

Apocalypto movie scene

La ieşire am trecut pe lângă un poster care mi-a întărit convingerea că Hollywoodu’ s-a dus pe gârlă în jos, că nu mai au idei de filme bune. Şi nici de titluri. Altfel nu-mi imaginez cum poate să iasă un film ca ăsta

După movie ne-am dus într-un bar din apropiere să bem ceva şi apoi fiecare la casele noastre.

Duminică dimineaţa m-am trezit cu un mail de la Fitim care îşi cumpărase un plasma TV de 50″ (adică 1,27m) şi nu găsise ceva mai bun de făcut decât să joace StarCraft pe el. Drept care ne-a trimis poze, să ne ofticam… Sick, just sick.

Pe la prânz am ieşit la mall, la Best Buy, să iau cadouri la lume. Când eram acolo m-a sunat Francis să mă întrebe dacă vreau să mergem la lunch, aşa că am fost cu el şi cu Audrey la un restaurant chinezesc. Am mâncat nişte chestii absolut super, dar m-am abţinut să vă fac poze că iar mă injuraţi :p After lunch, am menţionat eu că îmi place bubble tea-ul aşa că m-au dus la un bakery din zonă şi I got some. Best bubble tea, ever.

Cum nici ei, nici eu nu aveam nimic de făcut, ne-am întors la mine şi am băgat un film. Respecitv Brazil, că îmi luasem cu câteva zile în urmă un box set cu filmul. Pt cei care nu ştiu ce-i aia, e un film celebru (banned în State când a ieşit) despre o societate birocratică şi autoritară, în care oricine nu se integrează în sistem este considerat enemy of the state. Cam cum începe să fie şi pe la noi… :-/ De-asta îmi plac mie cărţile şi filmele despre distopii, (á la 1984 sau Brave New World), că recunosc în ele fapte şi decizii pe care le iau azi conducătorii noştrii înţelepţi. Ca să ne protejeze, of course.

După film am mai ieşit un pic pe afară, dar totul era închis, aşa că m-am întors şi am împachetat cadouri. Francis tot n-avea nimic de făcut aşa că au mai dat o dată pe la mine, this time cu laptop cu tot, ca să-mi arate pozele din Las Vegas. Plus Hoover Dam şi Grand Canyon. La sfârşit m-am lăudat şi eu cu pozele din România, aşa că au stat la mine şi ne-am uitat la poze până pe la 12 şi ceva.

Luni dimineaţa am stat pe Skype cu prietenii care erau online şi am dat telefoane în ţară să vorbesc cu parinţii, bunicii, etc. La 2 m-am dus la mătuşa Roxanei la masă, unde au venit toata “familia” – Bogdi, Renee, Roxana, Slava – şi Linh. Am înfulecat până n-am mai putut (sarmale, cârnăciori, the usual…) şi am stat la taclale până seara. Then back home, and that was about it.

Merry Christmas people, happy Chanukah and happy Kwanzaa :p


About this entry