World of Warcraft

Disclaimer: Acest post conţine imagini cu caracter explicit legate de World of Warcraft şi de expansion-ul Burning Crusade, nerecomandate minorilor, obsedaţilor de WoW şi mai ales acelora care şi-au precomandat expansion-ul şi au aflat că îl vor primi abia peste câteva luni. Autorul nu-şi asumă nici o răspundere pentru actele de violenţă rezultate din citirea acestui post, incluzând băgatul unghiei în gât, datul cu tesla în… ştiţi voi unde sau maltratarea animalelor de companie.

Dragii moşului, povestea noastră începe acum aproape doi ani, cu puţin timp înainte să las casa şi masa şi să vin în State. Pe vremea aia aveam doar vreo 3 prieteni care jucau WoW şi care au încercat să mă corupă şi pe mine dându-mi un trial de 10 zile. Recunosc, mi-a plăcut. A fost fun timp de alea 10 zile, mai ales că erau cam cu vreo săptămână-două înainte să plec peste ocean şi deci aveam tot timpul la dispoziţie. Când trial-ul s-a terminat, am dat frumos uninstall şi asta a fost tot.

În State, pentru o perioadă de vreo două luni la început, n-am avut nimic de făcut. Încă nu aveam job, deci timp berechet. Din păcate, nu pot spune acelaşi lucru şi despre bani, care se duceau încet-încet. Therefore, nu-mi ardea să-i arunc pe jocuri. Când mi-am găsit job, situaţia s-a inversat, în sensul că aveam bani dar nu mai aveam timp…

Cam tot pe atunci am descoperit eBay-ul şi am început să-mi iau tot felul de jocuri vechi pe care nu le mai aveam (sau erau vreo ediţie specială). Că veni vorba, eu am o mare slăbiciune pt orice chestie (se aplică mai ales la jocuri şi DVDuri cu filme) care e Special Edition, Collector’s Edition, Ultimate Edition sau ceva de genu’ ăsta. Mă mănâncă pe mine undeva când le vad şi dacă e să cumpăr jocul sau filmul, sigur voi lua ediţia mai şmechera în loc de aia basic (de obicei pt vreo 5-10$ în plus, ceea ce nu-i mare lucru). Acum, ce primesc variază de la caz la caz – la filme e de obicei un disc în plus cu tot felul de extras, alternate endings, deleted scenes, iar la jocuri sunt chestii gen postere, un CD cu soundtrack-ul, Art Book (absolut bestiale la unele), DVD cu making of, in-game items şi eventual hărţi/soldăţei/cartonaşe colorate… Check out de ex: WarCraft III, Guild Wars, City of Villains, Age of Empires III sau Oblivion.

(Ca o paranteză, sunt atât de maniac după chestiile astea încât prietenii de aici au ajuns să facă mişto de mine că dacă o să văd o tipă cu tricou pe care scrie Collector’s Edition, o iau de nevastă… Nu zic nu, depinde de bonusuri :D)

Revenind la oile noastre… Mă apucă la un moment dat cheful de WoW (cred că la sugestia prietenilor din Rom) şi cum ştiam că a apărut un Collector’s Edition, dă-i cu searchul pe net. Surpriză! Blizzardu’ a scos un nr limitat de CE (respectiv 75,000 în întreaga lume) şi evident că toate sunt sold out. Aşa că merg pe eBay… unde o găsesc, la preţuri între 300 şi 500 de dolari (600 pe Amazon).

…respiraţi adânc până vă reveniţi…

Mă refer la cutii noi, sigilate, ca să poţi folosi contul special care e inclus. De menţionat că preţul original era de 75$. Trăiască economia de piaţă!

Acum, pe mine cam începuse să mă roadă, că mă uitam la ce conţine cutia şi îmi cam făceau cu ochiul 😉 Aşa că, după ce am îngropat conştiinţa şi common sense-ul în explicaţii că “merită”, si cu ocazia unui bonus de la muncă, am cumpărat jucaria pt 300$.

…respiraţi, respiraţi…

Când mi-a ajuns pachetul acasă, common sense-ul mi-a kickuit brain-ul până l-a scos din reverie, de m-am uitat lung la cutie şi am zis că dă-l în mă-sa de joc, nu merită 300$… Aşa că am păstrat-o, sigilată, pentru vremuri mai bune. Mai bune din punct de vedere financiar vreau să zic.

Fast-forward 6 luni mai tarziu. Mă uitam pe Amazon la un CE de Guild Wars şi site-ul mi l-a recomandat şi pe cel de WoW. Preţul pt o cutie nouă, sigilată? 1.400$

O mie patru sute de dolari pt un joc nenorocit!

Am venit acasa, am mângâiat cutia care stă liniştită la mine în dulap şi mi-am zis că o s-o ţin ca pe o sticlă de vin bun – cu cât trece mai mult timp, cu atât mai bine. Între timp am luat şi un strategy guide şi un atlas, pe care tot sigilat îl ţin.

Fast-forward again până acum vreo 3 luni, când abia mă întorsesem în State. Aveam pus Collector’s Edition-ul de Burning Crusade în wish list, şi Amazonu’ m-a anunţat imediat ce a început să accepte preorders. Am comandat una, plus un strategy guide. După care mă mai gândesc un pic şi mai comand una, să fie, ca poate mă apuc să mă joc. A doua zi erau sold out.

Între timp Blizzardu’ a tot amânat expansion-ul, şi de fiecare dată Amazonul mi-a trimis un mail că să stau liniştit, îmi shipuiesc cutiile imediat ce sunt available. Chestie care s-a întâmplat în weekend, când mi-au scris că sunt on my way, cu delivery on January 16.

So, vin azi acasă şi găsesc două pachete de la Amazon (că făcusem 2 orders), cu două Collector’s Edition-uri şi un strategy guide. Sunt absolut sigur că nu o să mă ating de ele, vor sta frumuşel în dulap lângă surata mai mare, să crească. Şi când timpul va fi potrivit, o să le dau la alţi colecţionari ca mine (mai nebuni se pare), care văd că dau sute şi mii de dolari pe jocu’ ăsta.

2 x Burning Crusade Collector's Edition
WoW Pack
WoW Pack, again
Back covers
Back covers, again
Atlas & Strategy Guides

About this entry