A cam fost

Miercuri am fost cu Yacine şi Jed la un film românesc: 12:08 East of Bucharest (pe numele lui original A fost sau n-a fost?).

12:08 East of Bucharest poster Pentru cine nu l-a văzut astă-vară (filmul a ieşit odată cu Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii şi cu Hârtia va fi albastră) şi tratează acelaşi subiect, respectiv Revoluţia din ’89. Într-un orăşel de provincie un realizator TV face o emisiune despre ce s-a întâmplat în urbe în zilele fatidice din acel decembrie. Invitaţi sunt un profesor de liceu (mai ataşat de sticlă decât de carte) şi un bătrânel care n-are nici o legătură cu emisiunea, el înlocuind un alt invitat care n-a mai apărut.

Filmul e plin de situaţii neaoşe – cam ca în multe filme româneşti de altfel, ăsta fiind unul din motivele pentru care îmi plac atât de mult – drept care e foarte amuzant pe alocuri. A trebuit să le mai explic unele chestii colegilor mei (subtitrările în engleză au cam lăsat de dorit) dar până la urmă dacă nu vii din România nu ai cum să înţelegi ironia multor scene. Fun, nevertheless.


About this entry