Code sprint

Weekendul ăsta am făcut un code sprint cu băieţii din echipa MyBloop ca să mai lucrăm la site. Eu sunt in charge de playerul audio, Ethan face un file explorer, Eugene noul uploader, Angel lucrează la o aplicaţie client iar Fitim şi Francis la APIul site-ului (care va fi public). Yacine se ocupa de business rules, marketing, PR şi tot ce ţine de SEO şi exposure.

Planul era că închiriem un apartament undeva unde să ne strângem toţi cu calculatoarele şi să lucrăm cât putem. Fitim s-a trezit că are un unchi care are un apartament liber în Jersey şi a rămas că mergem acolo. Aşa că vineri seara, după muncă, ne-am umplut maşinile de laptoape şi junk food, saci de dormit şi haine de schimb şi am tulit-o spre Ridgefield Park, în New Jersey.

Pâna am ajuns Fitim deja cărase nişte mese şi saltele pe care să dormim (apartamentul era for rent, deci gol-goluţ) aşa că ne-am instalat calcurile şi am pus la punct reţeaua. Eu am lucrat pe laptopul lui Francis (un monstru Dell cu ecran de 19″) iar el pe unul mai vechi pe care avea un Linux. Asta pt ca eu aveam nevoie de Windows şi mult RAM pt Flash, iar el de mai nimic pt codat PHP.

În prima noapte am stat până pe la 4 dimineaţa, umflându-ne cu pizza şi snacks. Am dormit până pe la 10, după care am luat-o de la capăt. Fitim şi Francis au pus la punct o parte din APIul pt file system, Yacine a instalat un wordpress şi s-a pus pe scris la blog, eu m-am luptat de zor cu ActionScript-ul, Ethan cu nişte librării JavaScript iar Angel cu Python-ul. Pe după-amiază am ieşit puţin să luăm masa (de dimineaţă, normal) care a constat (în cazul meu) în biscuiţi şi un slurpee (suc de fructe cu granule de gheaţă). Câteva ore mai târziu ne-au venit reinforcements, respectiv o oala imensă cu pui la grătar şi orez (plus încă una cu salată) trimise de mama lui Fitim, pe care am devorat-o în câteva minute. Noaptea pe la 12 am mai ieşit odată să mai luăm câte ceva de băut (frappucino-uri de la Starbucks şi milkshakes de la McDo) după care am lucrat până la 5.

Duminică ne-am trezit pe la 11 şi am mers să luam un breakfast mai calumea la un IHOP, pe la 1. De acolo eu şi cu Ethan am plecat înapoi spre NY, ca amândoi mai aveam chestii de făcut în după-amiaza aia (restul au rămas până pe la 11). Din cauză de trafic masiv pe autostradă, am ajuns în Astoria abia pe la 4:30. Restul zilei l-am petrecut cu Bogdi şi Renee la cumpărături (mi-am luat un TV stand care o să vină sâmbătă şi un ventilator pt sufragerie) şi apoi la masă. Ne-am văzut şi cu Linh şi am luat şi eu pozele de la ei (well, doar o parte).

Per total code sprint-ul a fost fun, o atmosferă care mi-a adus aminte de zilele bune când mergeam la Predeal şi frecam menta în cel mai pur stil cu putinţă. Acelaşi program de somn aiurea (fără diferenţă între zi şi noapte) şi mese aşişderea. Singura diferenţă a fost că acum chiar am lucrat – eu unul am făcut cam 75% din player – aşa că am făcut progrese serioase pt site. Partea mai naşpa e că am intrat în săptămâna asta obosiţi în ultimul hal, de practic luni la muncă mai mult am dormit pe noi…

PS. Mi-e lene să mai uploadez poze, găsiţi câteva pe blogul MyBloop.


About this entry