Nunta in Canada

Joi seara, direct de la muncă, am luat metroul spre nordul Manhattan-ului unde m-am întâlnit cu tatăl Roxanei. Am făcut un mic stop în Jersey să cumpăram nişte legume şi fructe şi duşi am fost. Am făcut în total vreo 11 ore, cu 2-3 opriri pe autostradă să ne mai întindem picioarele şi să mâncăm câte ceva. Pe la 4 noaptea treceam prin vamă şi la 7 am ajuns la Roxy acasă.

Chapter 1: Arrival

După cum ştiţi, Roxy şi ai ei şi-au luat o casă în februarie şi acum stau în ea. Foarte drăguţă, cu view şi grădină cu brazi în spate. Roxy şi cu Mike stau în basement (practic un demi-sol) iar maică-sa şi Otilia la parter.

Dimineaţa de vineri mi-am petrecut-o recuperând ceva somn şi apoi cu Mike jucându-ne pe calculatorul lor, proaspăt upgradat. Pe la 2 a venit şi Roxy şi am mers cu toţii să mâncăm ceva (Pita Factory, yum).

Restul zilei a fost alergatură cu ultimele pregătiri pentru sâmbătă. Roxy a fost la coafor şi şi-a îndreptat părul (!) că vroia să şi-l faca wavy or smth iar eu şi Mike am mai făcut câte ceva prin casă. Seara am fost la un restaurant thailandez şi apoi la un bubble tea cafe (more yum). Nu am stat prea târziu ca să fim odihnţi a doua zi.

Chapter 2: Preparations

Sâmbătă dimineaţa am mers la Mike acasă (la parinţi de fapt, că el acum stă cu Roxy) să ajutăm la pregătiri. Tot familionu’ a participat: Roxy cu surorile, Mike cu sora şi fratele, plus părinţii din ambele părţi. Unii la aranjat mesele pe-afară, alţii prin bucătărie, ca furnicuţele. Trebuie să recunosc că m-a impresionat fratele lui Mike – Richard – care le-a făcut mirilor un tort în formă de inimă, din două bucăţi pe care le-a măsurat şi tăiat cu super-precizie (= cu hârtie liniată de matematică). Tot respectu’.

Chapter 3: The Wedding, part I – Civil Ceremony

La 1 am mers la Primărie, la ceremonia oficială. Chestia a avut loc într-o sală micuţă, frumos aranjată, cu câteva rânduri de scaune pe care s-au distribuit invitaţii. Roxy pregătise un CD cu nişte muzică clasică pentru nuntă aşa că mireasa a avut o intrare foarte frumoasă, în acorduri de Pachelbel.

Preacheru’ (sau gigelu’ oficial, ce-o fi fost) a ţinut speech-ul cu familia, căsătoria, etc. şi apoi copii şi-au spus jurămintele. Bunicul lui Mike le-a citit un sonet din Shakespeare despre dragoste şi marriage după care mirii şi martorii au trecut la semnături.

După semnături am ieşit cu toţii la pupat şi poze. Au fost o grămadă de fotografi (amatori din păcate), drept care săracii nu ştiau în ce parte să se uite când li se făcea poză 🙂

Am ieşit pe urmă afară să facem câteva poze şi în aer liber.

Chapter 4: The Wedding, part II – Family Barbeque

De la Primarie ne-am deplasat la Mike şi ne-am împărţit la mese. Am avut o grămadă de bunătăţi de devorat, începând cu tot felul de aperitive şi racituri – până la fripturi pe grătar. La sfârşit am avut o masă plină de deserturi, din care două torturi – cel făcut de Richard plus unul de îngheţată.

Seara a fost foarte plăcută, am stat de vorbă cu prieteni de-ai lui Mike şi Roxy şi ne-am simţit bine. Când s-a lăsat întunericul ne-am mutat în casă unde mirii şi-au desfăcut cadourile de la invitaţi.

Chapter 5: The Wedding, part III – Fireworks

Când s-a înnoptat de-a binelea am ieşit pe un teren viran să dăm cu artificii. Mike a fost artificierul-şef şi s-a ocupat de lansări, şi timp de vreo 15 min am tot stat cu ochii pe cer. Din păcate nu prea au ieşit pozele făcute cu camera mea aşa că nu am mare lucru ce să vă postez. Dar au fost marfă.

Chapter 6: Aftermath

Duminică a fost zi de cumpărat suveniruri şi pregătit de întoarcere. La prânz am fost cu Mike, Roxy şi Otilia la un chinese buffet şi ne-am îndopat bine de tot. Cam tot timpul cât am fost în Canada – dacă stau bine să mă gândesc – am fost îndopat cu bunătăţi, cred că drept răsplată pentru ce le-am făcut şi eu când au fost în NY. Las’ că-i mai prind eu 😀

După masă am fost pe la un mall şi un computer store – să iau stress balls pt la muncă – şi apoi acasă. Ne-am jucat nişte board games vreo oră după care eu şi tatăl Roxanei am luat-o din loc. Acelaşi drum, aceeaşi poveste. Am trecut prin vamă fără probleme şi iar am făcut câteva pit-stop-uri pe autostradă. La 7 eram în Astoria, acasă. Am dormit până la 9, după care m-am cărat la muncă.


About this entry