Information overload

Acum câteva luni de zile am început să folosesc Google Reader: mi-am băgat în el cele câteva site-uri (vreo duzină) pe care le citeam zilnic. În loc să vizitez fiecare site în parte acum le aveam pe toate la un loc, la distanţă de un click. Singura parte proastă e că uşurinţa asta a făcut ca numarul de feed-uri să crească într-o veselie… Nu sunt toate numai porcărele, o grămadă sunt chestii de programare şi design, ştiri din IT şi alte chestii folositoare.

Acum un an veneam la muncă la 9 fără ceva, citeam Slashdot, digg şi câteva comics-uri şi mă apucam de treabă. În 10 minute terminam tot ce apăruse de ieri până azi. Câteva luni mai încolo cele 10 minute au devenit cam jumate de oră, iar mai târziu, o oră. Acum am ajuns la punctul în care îmi e imposibil să citesc tot ce am nou fără să pierd jumate de zi, drept care arunc un ochi peste titluri şi dacă, *dacă* mi se pare ceva interesant apuc să-l şi citesc.

Pentru curioşi, cam asta conţine reader-ul meu în momentul de faţă (ordinea e alfabetică, nu bazată pe importanţă):

Voi cu ce vă lăudaţi? Feel free să lăsaţi comment-uri cu ce site-uri citiţi zilnic, poate mai aflu şi eu chestii interesante (şi imi cresc şi mai mult grămada de feed-uri).

P.S. Ca să vă faceţi o idee, cât am scris textul ăsta (nepunând la socoteală generarea listei de link-uri) în reader au apărut peste 100 de new items.


About this entry