PTO

La muncă avem 20 de zile de concediu pe an (= 4 săptămâni), chestie care e super marfă (majoritatea firmelor dau 3). E drept că nu avem sick days, iar dintre holidays le avem doar pe alea mari (deci doar vreo 8 zile în plus pe an), dar de bine de rau e ok. Anul ăsta eu mi-am folosit deja 3 săptămâni (una în Israel, două la Roma şi în România) aşa că ştiam că mai am doar 5 zile, insuficiente să mai plec undeva.

Acum două săptămâni a trebuit să stau o zi acasă pentru că îmi venea covorul pentru sufragerie. I-am zis şefului că lucrez de acasă şi mi-a zis să-i dau un mail să o anunţe pe tipa de la HR ca să nu-mi taie ziua (avem card ce trebuie swipe-uit la venire şi plecare). Săptămâna trecută mă gândesc eu ia să verific dacă tanti şi-a făcut treaba şi mă duc să-i fac o vizită să aflu câte zile de concediu mai am.

Se pare ca şeful uitase să-i dea mail, dar tipa mi-a zis că e ok, dacă zic că am lucrat de acasă ea mă trece ca prezent. Cât despre zile, a început să calculeze câte mi-am luat până acum şi nu ştiu cum a făcut dar i-a ieşit că mai am 10 zile libere. Am zâmbit frumos şi am zis săru’mâna. Woo hoo!

În concluzie, am 2 săptămâni cu care să fac ce vreau (inclusiv pot să mi le păstrez pt la anul). Una-două zile le-aş păstra pt emergencies (poate trebuie să mai stau acasă în vreo zi) iar de restul… mă gândesc că poate vin prin Ro un pic. Ideal ar fi de sărbători, dar nu ştiu dacă reuşesc, aşa că the next best thing ar fi ori pe la începutul lui decembrie, ori în ianuarie. Oh well, mă mai gândesc şi vă zic.


About this entry