Ransom

Luni am fost la o conferinţă de ActionScript 3.0, practic un curs de 9 ore despre programare object-oriented în AS3. Destul de interesant, dar deja ştiam o mare parte din chestii de când am făcut player-ul pt MyBloop. Oricum, ideea e că toată ziua a fost ocupată cu chestia asta.

Marţi ajung la muncă şi găsesc un pachet de la Amazon. Era webcam-ul, care întârziase că nu-l aveau în stoc acum câteva săptămâni când l-am comandat împreună cu restul chestiilor pt noul calc. Desfac pachetul, scot cutia webcam-ului şi găsesc sub ea o notă scrisă cu pixul: “Check your stash”.

Îmi deschid dulapul şi mă trezesc că e gol. În locul dulciurilor îl găsesc pe Yoshi legat la ochi, ţinând în mâini un ransom note: dacă vreau să-mi recuperez dulciurile, am de plătit 5 milioane de dolari.

Fiindu-mi milă de sărmanul Yoshi – care a fost traumatizat de această experienţă – am decis să plătesc răscumpărarea. 15 minute mai târziu aveam banii gata, în bancnote de 1 milion 🙂

I-am plătit pe răpitori (Yacine şi Sean; în mod surprinzător, Ethan – care e de obicei mastermind-ul la chestii din astea – nu fusese implicat) şi am recuperat stash-ul (care se afla 2 dulapuri mai încolo). Din motive de lene le-am lasat acolo, chestie care a rezultat în multă confuzie pentru restul colegilor care m-au vizitat să-mi fure dulciuri. Le-am arătat ransom note-ul şi i-am pus să facă rost de bani.

Până spre sfârşitul zilei lucrurile au luat o altă întorsătura, în sensul că lumea a preluat ideea şi au şutit orice urmă de candy care se mai găsea prin birouri, lăsând în urmă ransom note-ul. Din motive inexplicabile, marea majoritate au ajuns la mine în dulap. Well, no complains from me or from any of the developers.


About this entry