From chips to hot pot

Vineri plănuisem încă o seară de poker, că tot mă întrebau Ethan şi Linh în ultima vreme când mai am de gând să ţin vreuna. Aşa că încă de săptămâna predecentă anunţasem lumea – gaşca obişnuită plus câţiva colegi noi (care s-au dat cunoscători) – să nu-şi facă program vineri seara. Din punct de vedere organizatoric fusesem sâmbăta trecută la magazinul românesc de pe lânga mine şi am luat o tonă de bunătaţi, practic câte un sample din principalele chestii pe care le aveau, că am zis dacă tot se strânge lumea, am ocazia să-i hrănesc cu specialităţi româneşti.

Zis şi făcut, vineri seara am strâns 9 persoane (doar 7 am jucat poker), care se pare că e numărul optim de musafiri pe care pot să-i aşez confortabil. La început am pregătit gustările în timp ce băieţii s-au uitat la Crank, după care am dat drumul la joc.

La început eu şi Erica am cam dominat masa (drept care s-a făcut mişto de noi că sigur trişăm), după care Ethan şi Albert (singurii dintre noi toţi care chiar au jucat poker la viaţa lor) au avut the upper hand. Fitim a zburat primul, urmat de Linh (într-un one-on-one cu mine), apoi Joe şi Erica. Am rămas eu cu Ethan şi Albert, ei doi având împreună 95% din chips. Încet, încet – ajutat de norocul meu la cărţi (de-a dreptul porcesc uneori – şeptică, anyone?) l-am scos pe Ethan şi apoi şi pe Albert. Au plecat pe la 1, zbierând că vor revanşa 🙂 Probabil o să mai tragem una în vreo 2 săptămâni.

Fitim a rămas la mine peste noapte pentru că a doua zi plănuisem să lucrăm pentru MyBloop, noi doi şi cu Angel. Ei au de lucrat la un client desktop pt upload, eu la redesign. Am lucrat în continuu (practic mult mai mult decât lucrez la muncă, by far) de la 10 dimineaţa la 10 seara. Am luat o pauză pe la 4 şi am ieşit să mâncăm ceva, după care ne-am întors pe baricade. La sfârşit eram toţi rupţi de oboseală, iar după ce ei au plecat am picat lat.

Duminică la prânz aveam bilete la un show numit Jump, un fel de comedie cu arte marţiale. Linh dăduse de el şi mă întrebase dacă mă interesează, aşa că am fost să-l vedem, eu cu Erica şi Linh cu un gigel. Spectacolul a fost interesant, închipuiţi-vă un film cu Jackie Chan, dar live. Sărituri, acrobaţii, arte marţiale.

După spectacol am dat o tură scurtă pe la mama lui Bogdi care mă chemase să-mi dea nişte mucenici. Am plecat cu un borcan întreg, plus un platou cu câţiva moldoveneşti.

Seara iar aveam planuri: Erica mă invitase la ea – unde urmau să mai vină câteva prietene – să facem o specialitate chinezească: hot pot. Chestia decurge în felul următor: lumea stă în jurul unei mese unde în centru se află o ditamai oala pusă la foc (în cazul nostru pe un arzător). Pe masă sunt farfurii cu o grămadă de ingrediente: carne, dumplings, legume, seafood din care fiecare îşi ia ce vrea, le pune în oală şi aşteaptă să se facă. Oala e împărţită în două compartimente şi în fiecare parte se pune câte un sos – mai spicy sau mai puţin – aşa ca în funcţie de preferinţe îţi pui mâncarea în care parte vrei.

Overall a fost o experienţă interesantă, multe chestii pe care le-am încercat mi-au plăcut, dar e drept că au fost şi câteva chestii cam dubioase. La final le-am dat pe post de desert mucenicii – care le-au plăcut foarte mult – şi îngheţată (adusesem două cutii cu mine, just in case). Chestia asta cu desertul s-a dovedit inspirată, azi Erica îmi spunea că toate prietenele ei au avut o părere foarte bună despre mine, în special pentru că m-am gândit să aduc chestii. Sweets ftw!


About this entry