Asian food week

Ăsta e unul din posturile alea peste care o să dea Lucre din întâmplare şi o să tragă concluzia că singurul lucru despre care scriu în blogul ăsta e mâncare 🙂

Luni un fost coleg de muncă – care e vegetarian – ne-a invitat la un dinner la un restaurant din Chinatown. Evident că toate chestiile din meniu erau fără carne, dar cu o grămadă de condimente care le făceau foarte gustoase. Am luat dim sum – multe chestiuţe mici – şi le-am mâncat la grămadă. My favourites: deep fried noodles cu broccoli şi sticky rice in lotus leaves.

După masă m-am întâlnit cu Erica – care fusese la un hair salon până târziu – şi cum ea nu apucase să mănânce am fost la un mic local din apropiere unde m-am delectat cu nişte bubble tea. Ah, speaking of – am găsit un site pe net care vinde bubble tea home kits (black tea, o tonă de flavors, tapioca, shaker, tot ce-ţi trebuie) aşa că în curând o să-mi fac prorpiul meu – flavored – bubble tea. Zic flavored pentru că black mi-am făcut deja, aşa cum am putut.

Marţi seară Erica îşi sărbătorea ziua – care de fapt e lunea viitoare, pe 23 – la un restaurant japonez. Motivul pentru the early celebration e că două din prietenele ei cele mai bune urmau să plece din NY zilele astea şi vroia să se vada şi cu ele.

Localul era de tip japonese barbeque (din câte am înţeles e de fapt korean bbq, dar mă rog) în care ai la masă grătarul propriu, îţi comanzi carnea (crudă, dar condimentată foarte marfă) şi ţi-o faci singur cum vrei. Sună cam neinteresant, dar în realitate e foarte fun – e ca şi cum ai face un grătar cu tot ce ţi-ai putea dori împreună cu prietenii. Pe scurt, ne-am distrat foarte bine. De menţionat şi decorul care era de tip tradiţional japonez – adică la stilul că te descălţai şi stăteai (oarecum) pe podea în jurul mesei, în separeuri delimitate de pereţi de hârtie.

Miercuri după muncă am fost la Erica, la gym. Afterwards, înfometaţi, am dat o tură pe-afara şi am ajuns la unul din localurile preferate ale Ericăi – Yakitori Totto, tot japonez. Care e genul ăla de restaurant (că bufet sună aiurea) pe care-l vezi în filme la ei, cu un bar lung la care stă toata lumea şi cu bucătarii în spatele lui care fac de mâncare. A fost foarte, foarte marfă, ne-am luat tot felu’ de chestii pe grătar şi nişte orez cu pui şi ou. La final am băgat o îngheţată cu nişte chestii marfă pe lângă. Yum!


About this entry