AC

Duminica trecută mă întorceam cu Ethan din Brooklyn (fusesem să ajutăm o colegă cu mutatul – see the previous post) şi dacă tot eram cu maşina l-am rugat să ne oprim la J&R să-mi cumpăr AC. Pusesem ochii pe o mostruozitate de 11.000 BTUs, portabil (că nu am cum să-mi iau AC de fereastră la mine în sufragerie – una e pe fire escape şi una e chiar lângă unde stau la calculator).

Cum în maşină a încăput doar în poziţie orizontală (pe bancheta din spate), nu l-am putut folosi imediat ce l-am adus acasă (trebuie ţinut în poziţie verticală cel puţin 24h din cauza freonului). L-am montat lângă fereastră şi l-am lăsat acolo.

Pasul următor a fost să-mi verific siguranţele să văd ce priză pot folosi. Spre surprinderea mea am constatat că mai tot ce am în casă – toată sufrageria, dormitorul, plus frigider – sunt pe una bucată siguranţă. Mai am una pentru peretele opus din bucătărie (unde am cuptorul cu microunde) şi una mai mică care ţine luminile din hol şi baie. În concluzie singura posibilitate de a-mi ţine ACul e să folosesc priza din bucătărie unde am microundele (pe care nu o să le folosesc în acelaşi timp, evident). Pentru asta îmi trebuie ori un cablu foarte lung (vreo 11m) şi de amperaj puternic, ori mutat hăndrămaia în bucătărie.

Cum vroiam să văd că merge măcar am ales varianta doi şi ieri l-am montat temporar în fereastra de la bucătărie. Răceşte foarte bine acolo, dar ca să ajungă aerul şi la mine în sufragerie mi-am pus ventilatorul în uşa dintre ele să sufle aerul rece spre mine. Pe termen lung aş prefera să-l ţin în sufragerie, singura chestie mai naşpă e că nu cred că o să găsesc cablu aşa de lung de culoare normală (alb, bej) pentru că de obicei astea aşa mari sunt pentru garden şi sunt verzi sau portocalii… :-/ We’ll see…

« »

About this entry