American Life

VIAŢA PLINĂ DE AVENTURI ŞI PERIPEŢII A LUI CRISTI ÎN AMERICA.

Monday, December 26, 2005

Sărbători fericite

Că alt titlu mai potrivit n-am găsit. Nu stau mult la scris, că e aproape 1 şi mâine trebuie să mă duc la muncă, dar am vrut să mai zic câteva vorbe despre ultimele zile.

Marţi a fost ultima zi de şcoală, în care trebuia să predau un proiect la CCNP şi să-mi dau examenul final la Security. Din păcate (actually, din fericire) tot marţi a fost şi prima zi de grevă a MTA-ului (Metropolitan Transportation Authority), echivalentul american al RATB şi Metrorex. Care acum un an s-a plâns să nu are bani şi că dă colţu’, aşa că primăria i-a aprobat o mărire de tarife. Un an mai târziu, MTA-ul raportează un profit de 1 miliard de dolari. Acum în decembrie expira contractul dintre companie şi sindicat, aşă că gigeii au sărit la interval şi au cerut măriri de salarii şi alea-alea, că doar aveau de unde. Compania a sărit ca arsă şi a început să delapideze banii mai ceva ca FMI-ul, ca să n-aibă sindicaliştii de unde să mai ceară. Mai adăugaţi şi nişte ameninţări cu datul afară şi procese de sute de mii de dolari şi vă iese o fiertură de toată frumuseţea. Care a dat în clocot marţi dimineaţă, paralizând aproape tot oraşul. E drept, sindicaliştii ameninţau de ceva vreme aşa că nu a picat chiar pe nepregătite, dar nici bine nu a fost. Pe autostrăzile ce duc în Manhattan au fost cozi de peste 4 ore şi vă daţi seama ce era şi în oraş. Primăria a impus o regulă cum că nu au voie să intre în Manhattan decât maşinile cu minim 4 persoane, aşa că foarte multă lume s-a grupat care în funcţie de unde mergea şi au share-uit taxi-uri. Restul au luat-o frumuşel la picior şi s-au dus la muncă pe jos.

Eu trebuia să fiu în Bloomfield pe la 4, dar cum n-aveam nici un chef să merg două ore ore şi ceva pe jos până în Port Authority, am dat nişte telefoane şi am arajat să dau proiectul prin mail. Examenul oricum era online, aşa că nu era mare diferenţă. Drept urmare mi-am petrecut ziua terminând ultimele chestii pentru şcoală şi uitându-mă la episoade de Firefly. Roxana a reuşit şi ea să-şi convingă şeful să lucreze de acasă, aşa că am avut amândoi parte de o zi (aproape) liberă.

Miercuri şi joi am ajuns la serviciu cu o maşină închiriată de Scott. Nu prea am de ce să mă plâng, venea dimineaţă maşina să mă ia, mă ducea la serviciu, seara veneam înapoi şi de obicei mergem toată gaşca să mâncăm undeva. Într-una din seri, după ce ajunsesem acasă, Francis a venit cu Xbox-ul pe la mine şi am încins nişte Mortal Kombat până la 2 dimineaţa. Cam aiurea la început cu controller-ul (eu fiind obişuit cu tastatura), dar după ce-ţi dai drumul merge ca uns.

Joi seara greva s-a terminat aşa că vineri am ajuns la muncă cu metroul, ca de obicei. Seara am fost cu Francis, Tim si Yacine într-un bar de pe lângă noi şi-am sărbatorit un preview de Crăciun. Sâmbătă am făcut ultimele cumpăraturi şi în sfârşit mi-am văzut şi eu ultima dorinţă îndeplinită: mi-am luat biroul mult aşteptat. Nemernicii de la IKEA l-au avut în sfârşit în stoc aşa că m-am întors cu ditamai cutia plină de bucăţi de lemn. Drept urmare mi-am petrecut ajunul Crăciunului cu şurubelniţa şi ciocanul, montându-mi biroul. Mai jos sunt poze după ce l-am terminat de montat şi apoi cu tot ce trebuie pe el.

Biroul cel nouSimplu, dar solidAll zee stuffAll zee stuff, close-up

Şi a venit şi Crăciunul… şi a venit Moşul şi mi-a lăsat cadouri (se pare că am fost cuminte anul ăsta). Am încercat toată dimineaţa să sun în ţară dar n-am reuşit să prind decât numere de fix, restul liniilor fiind ocupate. Bradul de Crăciun Pe la prânz am prins câteva momente mai libere şi am vorbit cu ai mei şi cu câţiva prieteni (cei al căror numar de telefon îl ştiam). Masa de Crăciun am făcut-o la mătuşa Roxanei (unde oricum mergem în fiecare duminică să luăm prânzul) împreună cu vărul ei, prietena lui şi familia ei. Vremea a fost cam naşpă – nu a fost zăpadă deloc şi a mai şi plouat toată ziua, dar oricum n-am petrecut mult timp pe afară aşa că a fost ok.

În concluzie, ce pot să zic decăt să vă urez la toţi sărbători fericite şi tot ce vă doriţi de la anul care vine. O să încerc să mai scriu un post după Revelion să vă spun cum am petrecut (o să avem un party la noi acasă) după care… ne vedem în România 😉

posted by Cristi at 12:21 am  

2 Comments »

  1. Craciun Fericit si tie!
    Ce ti-a adus Mosu’ ? cat de cuminte ai fost ?
    Mirela

    Comment by Mirela — December 26, 2005 @ 12:55 pm

  2. Pai mi-a adus un box set cu cele patru sezoane de Coupling, un set de CD-uri audio cu Lord of the Rings [Fellowship of the Ring] – The Complete Recordings şi un DVD şi un tricou. Ah, şi m-a mai dus pe Broadway la Phantom of the Opera. 🙂

    Comment by Cristi — December 26, 2005 @ 2:05 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI